31. tammikuuta 2015

Harsosääsket kookoksissa mellastamassa

Heti pääsee alusta asti torjuntatöihin kevyemmillä tihulaisilla eli harsosääskethän nuo alkoivat pörräillä 15. päivän tienoilla ja laitoin hieman tarra-ansaa. Chilifoorumin kasvatuspäiväkirjassa tunnistus tapahtuikin hyvin nopeasti kun ihan 100 varma en tuholaisten laadusta ollut vaikka viitteet olivat harsosääskiin. 

Kuva alla on 18. päivältä kun ensimmäiset olivat liimautuneet Post-It lapuilla tuunattuun ikkuna-ansaan minkä olin laittanut vaakatasoon maitopurkkien päälle. Alempana sama ansa kymmenen päivää myöhemmin. Kanta hieman taitettuna kun oli tosiaan liikkeelle lähdössä tuo invaasio.



Alla esimerkki asettelusta miten olen laittanut tuon tuunatun ansan (maitopurkkien tasolla). Kävin tänään Tuusulan Kodin Terrassa ja muun tilpehöörin lisäksi muukaan tarttui noita ruukkujen liima-ansoja (tikun päässä). Yleensä nuo isketään ruukun multaan tuolla kiilallaan (taaempana pilkistää yksi kookokseen tökätty ansa) mutta nyt hyödynsin grillaustikkua mihin pujotin tuon ansan niin pörrääjät saa kasvuston päältä ainakin kiinni jos lentelee tuossa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti